MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA 2021 * 2022 TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA 2021 * 2022 TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA 2021 * 2022 TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA 2021 * 2022 TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Sendikamız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi için görüşmeler, 27 Mayıs 2021 tarihinde TÜHİS toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıyla başladı.

Sendikamız Genel Sekreteri Metin Güney, Sendikamız adına yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın sendikamızın çok önemsediği bir işyeri olduğunu vurgulayarak, sözleşme görüşmelerinin sosyal diyalog yollarıyla ve karşılıklı anlayış içinde yürütüleceğine ve üyelerimizin haklarının iyileştirilmesi adına başarıyla imzalanacağına inandığını söyledi. Güney, toplantıya katılanlara teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Abdulhamit Karataş ise toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu şekilde sürdürülerek herkesi memnun edecek bir mutabakata varılacağını umduğunu kaydetti. Koop-İş'le uzun yıllardır kamu kesiminde pek çok toplu sözleşme imzaladıklarını kaydeden TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yılmaz ise bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal diyalog zemininde süreci yürüteceklerini söyledi.

Toplantıya, Güney, Karataş ve Yılmaz'ın yanı sıra İşverenliği temsilen MEB Şube Müdürü Tevfik Yünlü ve TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerefettin Güler; Sendikamızı temsilen Eğitim ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Murat Türkekul, Genel Sekreter Yardımcımız Aytuğ Balaman, Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız Yücel Yıldırım, İşyeri Temsilcilerimiz Eda Demirbaş, Hasan Hüseyin Gümüşay, Hüseyin Ensarioğlu, Resul Deligöz; TÜHİS’i temsilen Baş Uzman Fatma Taşkın ve Uzman Osman Adıgüzel katıldı.

Toplu sözleşme teklif taslağı ile ilgili görüşmelere başlayan taraflar, bir sonraki görüşmenin 17 Haziran 2021 tarihinde yapılmasını kararlaştırdı.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum